Bli med på norgesmesterskap i Tri-Erg!

Bli med på NM i Tri-Erg! Et sekundær-NM sanksjonert av forbundet.

Hvor: Crossfit Oslo
Når: 14. - 15. september, 2019
Påmelding: Åpner den 5. august via BoxPeak
For hvem: Både teams (3 stk av samme kjønn) og individuelt, 3 tester hvor alle maskiner brukes i hver test.

Norges Functional Fitnessforbund (NOR3F) sanksjonerer og er med å arrangere NM i Tri-Erg som går av stabelen 14.-15. september i Oslo. Konkurransen arrangeres i samarbeid med våre partnere CrossFit Oslo (som også var partner under det første ordinære norgesmesterskapet i 2018) og Concept2 Norge som er forbundspartner. Dette vil være et sekundært NM i forbundet og vil ha et sterkt fokus på utholdenhet ved å ha de 3 Erg-ene som ofte brukes i functional fitness.

Hvordan skiller dette seg fra NM i Functional Fitness?

Functional Fitness er begrepet for idretten vår, og her har vi forskjellige grener. Grenen som er laget for å finne den mest gjennomtrente er Individual Medley som består av de 6 testene; Capacity, Strength, Endurance, Skill, Mixed Modal og Power.

I tillegg har vårt internasjonale forbund definert noen andre konkurranseformer, blant annet Team Medley (hvor vi er regjerne verdensmester fra 2018), partner head-to-head som er et utslagsformat brukt av våre sanksjonerte konkurranser Team Clash Tournament i 2018 og 2019 og flere.

Nå velger vi å teste ut et nytt format, Tri-Erg (individuelt og teams på 3 personer). Her vi det være 3 tester på 1 dag, og testene vil dekke 3 forskjellige kategorier: power, endurance og strategic. Hver av testene vil involvere alle 3 Erg-maskinene (Concept 2 sine ergometermaskiner, row, ski, bike).

Er det normalt med “sekundære NM”?

Sekundært NM er et begrep vi bruker, men det er veldig normalt at også andre særidrettsforbund arrangerer flere NM. Faktisk har NIF de siste årene introdusert et nytt konsept kalt NM-Veka hvor de vektlegger bredden som finnes i idretten og bruker en uke til å arrangere et stort antall Norgesmesterskap i små idretter/grener innenfor mer etablerte særidretter. Eksempelvis ble det arrangert NM i Kajakpolo fra Norges Padleforbund, NM i Håndbak og Tautrekking fra Norges Bryteforbund og Roller Derby fra Norges Skøyteforbund for å nevne noen mer eksotiske.

Hva med lisens og medlemskap?

Generelt for alle konkurranser som sanksjoneres av NOR3F så må man ha konkurranselisens. Da Tri-Erg er en snevrere gren enn generell functional fitness (individual medley etc.) så åpner vi opp for å kjøpe 1-gangslisens. Det vil si at alle som har lisens, eller ønsker å melde seg inn i klubb og kjøpe konurranselisens som igjen kan brukes på alle andre NOR3F-konkurranser vil få “basispris” på Tri-Erg. Andre deltakere må betale en engangsavgift på 100,- for individuelle og 200,- for teams.

Blir dette en fast greie? Finnes det VM?

2019 er første gang vi tester ut Tri-Erg NM og det er ikke planlagt noe VM. Som forbund er vi interessert i å tilby en bredde av tilbud og konkurransemuligheter for medlemmene våre, så dersom dette er en suksess er det muligheter for gjentakelse.

Vil du være med på å ta forbundet til nye høyder?

NOR3F baserer seg på frivillighet. Hadde det ikke vært for alle dere ildsjeler der ute, så hadde vi verken klart å arrangere NM eller å bli tatt opp i Norges idrettsforbund. Nå som vi er tatt opp betyr det at vi kommer til å blir større, og trenger derfor flere med på laget.

Helt spesifikt ser vi etter blant annet:
- Markeds- og sponsoransvarlig
- Grafisk designer
- Ansvarlig eller støtte på økonomi
- Antidopingansvarlig
- Nettsideansvarlig
- Dommerutvikling
- Barneidrett
- PR og kommunikasjon
- Klubbansvarlig
- Teknisk utvalg (lover, regler)
- og ganske trolig <det du liker å gjøre>

Per i dag er 100% av rollene i forbundet frivillige, men flere av rollene over er hete kandidater til å bli delvis beltate roller nå som vår økonomi vokser. De fleste rollene kan deles mellom 2 personer og forventet kapasitet er 1-3 timer i uken på rolige perioder, og enkelte perioder, f.eks. rundt norgesmesterskapet, er det behov for økt innsats.

Vil du være med å skape det beste forbundet for utøverene våre? Ta kontakt hvor du skriver litt om deg selv og hva du kunne tenkt deg å bidra med, til rekrutteringansvarlig Magnus Frantzen på e-post stilling@nor3f.no 
Vi kjører intervjuer i slutten av juli, men vil gjerne høre fra deg i dag.

NM DAG 2 -214.jpg

NM Kvalifisering 2019 - Videogjennomgang

Etter hver test vil NM-utvalget ta kontakt med utøvere som plassere i toppen i de forskjellige klassene. For 2019 kvalifiseringen har vi tatt kontakt med 37 utøvere per test - for totalt 74 videoer til gjennomgang i uke 1. Etter begge kvalifiseringsukene er over vil vi videre ta kontakt med flere utøvere som ligger på kvalifiseringsplass sammenlagt for videre stikkprøver.

Uke 1: 19.1 & 19.2

Generelt er nivået på de tekniske utførelsene bra. Samtidig er det å sette de samme kravene til alle utøvere veldig viktig for NOR3F. Vi tar standardene på alvor, og de videoene vi ser får en nøye gjennomgang. For uke 1 så var samtlige 19.1 utførelser godkjent.

19.2 har en del flere elementer enn 19.1 og her ble det også behov for å gjøre flere justeringer. Her er noen gjengangere av feil:

  • Utøver får hjelp til å re-sette ro-maskin

  • Utøver starter å ro eller fortsetter å ro uten å oppnådd kravene til å ro (sitte på setet, begge bein på, ei hand på håndtak)

  • Tjuvstart på ny runde, eller fullfører siste repetisjon når tiden er ute

  • Dybde på thrusters

  • DBs helt opp på Cleans

Utøvere det gjelder får en egen e-post som sier hva som var feilen og antall repetisjoner som justeres. Dette vil være reflektert i leaderboardet etter informasjon om endelig leaderboard er informert om i sosiale medier. Totalt ble 7 av de 37 resultatene vi vurderte på 19.2 justert. Fra 1 til 40 reps.

UKE 2: Kommer.

Sammendrag uke 1

Første kvalifiseringsrunde til høstens norgesmesterskap er nå "done and dusted" med ei økt som krevde sin del av kondisjonsspekteret, og ikke minst et dypdykk etter siste rest av motivasjon når enden var nær.

Neste runde starter allerede i morgen, og det er sikkert mange som ser frem til å komme i gang med ønsker om noen tunge vekter, eller noe kortere arbeidstid denne gang - hvem vet?

Men før den tid skal vi se litt nærmere på resultatene i kvalifiseringsuke 1, og eventuelle overraskelser til det som ble historien første kvalifiseringsøkt til NM i Functional Fitness:

DEL A
120 Double unders
60 Wall balls, 9/6 kg til 3/2.75 m
20 Box jump overs, 60/50 cm
30 Dumbell snatch, alternating 22.5/15 kg
20 Toes to bar
15 Box jump overs, 60/50 cm

DEL B
15 Box jump overs, 75/60 cm
20 Toes to bar
30 Dumbell snatch, alternating 22.5/15 kg
20 Box jump overs, 75/60 cm
60 Wall balls, 9/6 kg til 3/2.75 m
120 Double unders

Format: For tid
Tidsbegrensing: 14 minutter
Klasser: Åpen og master

Topp herre & dame åpen klasse: 

1. Sigleif Ravnestad (Stord Functional Fitnessklubb)
2. Marius Pettersen (Nydalen Funtional Fitnessklubb)
3. Nicolay Billaudel (Nydalen Functional Fitnessklubb)

1. Andrea Solberg (Åsane Functional Fitnessklubb)
2. Hanne Nilsen (Bergen Functional Fitnessklubb)
3. Mari Rotmo (Trondheim Functional Fitnessklubb)

Topp herre & dame master klasse:

1. Andy Livingston (Stord Functional Fitnessklubb)
2. Frosti Gylfason (Stavanger Functional Fitnessklubb)
3. Ole Petter Øvretveit (Åsane Functional Fitnessklubb)

1. Marianne Erdal (Bergen Functional Fitnessklubb)
2. Anne Marte Sneve (Nydalen Functional Fitnessklubb)
3. Jannicke Aasen (Stavanger Functional Fitnessklubb)

Ukens premier ble levert av FYND.no

Her kan du se Andrea Solberg sin video av økten.

Som man ser er det etablerte utøvere som har kapret de øverste plassene under ukens økt og av desse var det bare Andrea Solberg som presterte å fullføre hele økten innen timecap - 12 minutt og 51 sekunder brukte hun. 

Skal man plukke ut en overraskelse, kan vi blant annet velge ut vår president i NOR3F, Christer Idland. I skrivende stund har han plassert seg på en nokså beskjeden 47. plass - og må basere seg på å arbeide hardt de resterende ukene om han skal sikre seg en plass blant topp 50.

Beste person fra hovedstyret ble Marie Grythe, som er SoMe ansvarlig, med en solid 11. plass.

Ser man etter nykommere, kan det vere verdt å ta en titt på Silje Arnøy, som plasserte seg på en solid 4. plass i åpen klasse.

Men uansett plassering og resultat, ønsker vi alle deltakere lykke til med uke 2.

Gi jernet!

- NOR3F

 

Artboard 2.png
Andrea Solberg var den eneste som fullførte økten innenfor tidsbegrensningen på 14 minutter

Andrea Solberg var den eneste som fullførte økten innenfor tidsbegrensningen på 14 minutter

En nybegynners guide til å melde seg på NM i Functional Fitness

Kvalifiseringsrunden til NM i Functional Fitness nærmer seg med stormskritt. Du begynner kanskje å bli litt småstressa, og lurer febrilsk på: HVORDAN MELDER JEG MEG PÅ? Ta det helt med ro. Vi skal hjelpe deg. Under finner du oppskriften på hvordan du melder deg på. 

Steg 1:

Opprett en konto/registrer deg på BoxPeak

Steg 2: 

Når du har opprettet en konto, finner du frem til NOR3F sine klubber og konkurranse(r) i BoxPeak.  

Steg 3: 

For å være med i forbundet, må du melde deg inn en Functional Fitnessklubb. Og du tenker kanskje at det ikke finnes en klubb i nærheten av der du bor? Men det er ikke noe problem, fordi det finnes allerede 11 klubber som har profil i BoxPeak i Norge allerede, og flere er i prosessen. Inntil det dukker opp en klubb i nærheten, som du heller kanskje vil melde overgang til etter hvert, så du kan bli medlem i en av de selv om du verken trener der eller bor i nærheten. Du kan altså ha et såkalt fjernmedlemsskap i klubben. Klubbene nevnt i listen under trenger du heller ikke å kontakte direkte for å bli medlem, du kan bare trykke på den klubben du ønsker å bli medlem i, betale, og vips, så er du medlem. Så lett! 

Men husk at du selv også kan opprette en klubb. Les mer om opprettelse av klubb. 
 
Følgende klubber har foreløpig sagt ja til fjernmedlemsskap (per 22. mars): 

Elverum FFK, Hedmark
Flateby FFK, Akershus
Førde FFK, Sogn og Fjordane
Kvadraturen FFK, Vest-Agder
Mjøsa FFK, Hedmark
Sokndal FFK, Rogaland
Stord FFK, Hordaland
Trondheim FFK, Sør-Trøndelag
Åsane FFK, Hordaland

Følgende klubber har foreløpig sagt ja til fjernmedlemsskap, men ønsker at du kontakter dem først (per 22. mars): 

Fredrikstad FFK, Østfold

Når du nå har valgt klubb, må du betale kontingent til klubben og lisens til forbundet. Lisensen dekker antidopingarbeid og forsikring. Kontingentet og lisensen varer ett år av gangen, og du kan delta i alle NOR3F-sanksjonerte konkurranser med den samme lisensen.

Når du har gjort det, er du klar for å gå videre i registreringen. 

Steg 4:

Meld deg på NM i Functional Fitness i åpen klasse eller masterklasse og dame eller herreklasse, betal registreringsavgiften , og du er klar!

Steg 5:

Utfordre en venn til å være med i kampen om Norges best trente person! :) 

Hvis du ønsker kontakt med noen av klubbene:

Elverum FFK, Hedmark
Kontaktperson: Alicia Gill
E-post: alicia_gill@live.no

Flateby FFK, Akershus. 
Kontaktperson: Stine Solberg
E-post: stine@atletico.no

Fredrikstad FFK, Østfold
Kontaktperson: Henrik Pettersen
E-post: henrik@plankebyencrossfit.com

Førde FFK, Sogn og Fjordane
Kontaktperson: Synne Næss Ripe
E-post: synne_ripe@hotmail.com

Groruddalen FFK, Oslo
Kontaktperson: Silje Bekken
E-post: info@cfgd.no

Kvadraturen FFK, Vest-Agder
Kontaktperson: Magnus Opstad Frantzen
E-post: magnus@crossfitkvadraturen.no

Mjøsa FFK, Hedmark
Kontaktperson: Simen Rise Aaslund
E-post: simen@elitegym.no

Sokndal FFK, Rogaland
Kontaktperson: Jonas Glendrage
E-post: jonasglendrange@hotmail.com

Stord FFK, Hordaland
Kontaktperson: Linda Blom Nilsen
E-post: linda@lindasgym.no

Trondheim FFK, Sør-Trøndelag
Kontaktperson:  Jostein Strømmen
E-post: Jostein.Muller-Strommen@domstol.no

Åsane FFK, Hordaland
Kontaktperson: Tom André Enæs
E-post: tom.enaes@gmail.com

Klubber som er tatt opp i forbundet, men venter på å bli registrert i BoxPeak (per 22. mars): 

Fana FFK, Hordaland
Kontaktperson: Lawrence Nilsson
E-post: fanaffk@gmail.com

Lillestrøm FFK, Akershus
Kontaktperson: Hans Jacob Svensson
E-post: hansjsv@outlook.com

Steinkjer FFK, Nord-Trøndelag
Kontaktperson: Rune Asp
E-post: runerasp@hotmail.com

Stavanger FFK, Rogaland
Kontaktperson: Lena Mari Nysted Hansen
E-post: lenahans1@hotmail.com

Kystby FFK, Hordaland
Kontaktperson: Isabel Carina Nakken Cloin
E-post: isabel@crossfitkystby.no

 

Antidopingansvarlig i Norges Functional Fitness Forbund

Vil du bidra til å holde en voksende idrett ren og dopingfri? Vil du bidra til at det er trygt og rettferdig å holde på med functional fitness på høyt nivå? Har du i tillegg erfaring med å jobbe med dopingkontroll og/eller erfaring med jus? Da er du kanskje den personen vi leter etter.

Jobb med antidopingarbeid i Norges Functional Fitness Forbund

Jobb med å gjøre functional fitness til en ren idrett

Vi har allerede gjort grunnarbeidet med antidoping, og skissert opp en avtale med Antidoping Norge. Men vi søker nå etter en person som kan videreutvikle og følge opp antidopingarbeid i Norges Functional Fitnessforbund.

Du vil blant annet være kontaktpersonen med Antidoping Norge, følge opp dopingkontroller og i tillegg sette opp et doms- og ankeorgan som er et av kriteriene for samarbeid med Antidoping Norge. Arbeidet er frivillig, som vil si ikke betalt. Det er en fordel om du kjenner til Functional Fitnessmiljøet i Norge, men det er ikke et krav. 

Hvis dette høre interessant ut, send en kortfattet søknad hvor du forteller litt om deg selv, din erfaring, samt hva motivasjonen din for posisjonen er, til: post@nor3f.no

Norges Functional Fitness Forbund (NOR3F) ønsker å fremme Functional Fitness i Norge, og representere idretten internasjonalt. NOR3F sin visjon er å fremme Functional Fitness som idrett i Norge, og legge til rette for et rettferdig, trygt og dopingfritt miljø innen idretten med fokus på utøveren. 

I tråd med Norges Idrettsforbunds lov skal arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.

NOR3F_handstand.jpg

Bilde: Jostein Gogstad

Første klubb i Norge

For ikke lenge siden ble Norges første offisielle klubb tatt opp i Norges Functional Fitness Forbund (NOR3F).

Flateby Functional Fitnessklubb heter den og styres av Stine Solberg (36), Marius Utsigt (36) og Morten Ekbør (42).

nedlasting.jpg

- Jeg har holdt på med Funtional Fitness i snart tre år nå, og driver til daglig Atletico Treningssenter på Flateby sammen med samboeren min Marius Utsigt, sier Solberg, og legger til litt av årsakene til at de valgte å melde seg inn i NOR3F:

- Først og fremst tenker jeg at Funtional Fitness skal kunne utøves på lik linje med andre idretter. Jeg synes kanskje vi har vært litt "utenfor", uten å helt kunne sette namn på idretten. Derfor ønsker vi å være med å bidra til at idretten skal kunne vokse ved å melde oss inn, samtidig som at det er et tilbud til lokalmiljøet her på Flateby.

Sammen med resten av klubben ser Solberg frem til at det skal bli mange nye erfaringer og glede det kommende året. Planen for 2018 er at det skal skapest en god og trygg klubb.

- Det blir sikkert mye prøving og feiling dette året, men det er nå vi skal danne grunnmuren i klubben. Per i dag er det et helt fantastisk miljø blant menneskene som utøver FF her, og det er noe vi håper blir overført til klubben også. Alle skal føle seg velkommen, uansett utgangspunkt. Her skal det være glede, trening og sosialt samhold, sier Solberg og legger til:

- Så er det betryggende at sporten kan vokse på en bra og ren måte under styring av NOR3F.

Flateby Functional Fitnessklubb er bare en av mange klubber som kommer til å etablere seg her til lands i løpet av året som kommer, og vi ser frem til å kunne ønske alle nye medlemmer velkommen.

Som de fleste sikkert har fått med seg skal vi i NOR3F arrangere NM i Funtional Fitness i 2018, med kvalikkrunde 12. - 29. april og hovedkonkurranse i september. For å kunne delta i denne konkurransen må man være registrert medlem i en av landets klubber.

- De som ønsker å delta under NM, eller andre konkurranser som er sanksjonert av NOR3F, må man være medlem i en klubb. Klubben vil være utøverens kobling til forbundet som at utøveren er medlem i en klubb og klubben er medlem i forbundet, akkurat som andre idretter er en del av Norges Idrettforbund, forklarer president i NOR3F, Christer Idland.

- I dag utøves sporten over flere titalls isolerte organisasjoner. Ved å opprette en klubb og bli medlem av et forbund tar man steget fra å være en isolert organisasjon til å bli en organisert idrett. Her er det mange fordeler, men en av de viktigste er at det blir en faktisk sport med skikkelig antidopingarbeid og klare nasjonale retningslinjer for alle utøvere.

Flateby Functional Fitnessklubb har ofisiell åpning 13. januar, hvor NOR3F vil være til stede. 

Følg med på sosiale medier for oppdateringer.

Isikost som hovedsponsor

Norges Funtional Fitness Forbund kan med glede annosere vårt nye partnerskap med den svenske bedriften Isikost, som spesialiserer seg på rene kosttilskudd av høy kvalitet. Partnerskapet med NOR3F fokuserer på at vår organisasjon skal kunne bygge opp under arbeidet mot doping, slik at man kan utvikle et solid system med testing. 

Isikost vil også fungere som hovedsponsor av "International Functional Fitness World Championships" i 2018 til 2020.
Gretchen Kittelberger, presidenten av iF3, sier: - Vi er veldig spent på å starte arbeidet sammen med Isikost, spesielt på grunn av deres ønske om å støtte vårt antidopingarbeid. Det er sjeldent at et kostholdselskap sier rett ut at rene produkt og en ren sport er så viktig for dem, at de er villig til å dele ut tilskudd for å utvikle et antidopingprogram. Det å utvikle et antidopingprogram forenlig med WADA er høyt på vår prioriteringsliste, og da det samstemte med Isikost sine prioriteringer ble dette forholdet en selvfølge.

iF3 skal bruke en stor prosentdel av pengene som mottas gjennom dette partnerskapet til å bygge et antidopingprogram som samsvarer med "the World AntiDoping Code". Det er veldig viktig at functional fitness-utøvere kan stole på at de alle spiller etter samme regelbok når de står på konkurransegulvet. Det å utvikle et sterkt antidopingprogram er en nødvendighet for iF3. Gjennom støtten Isikost gir vil dette vere mulig.

Dean Ruzic, administrerende direktør av Isikost, sier følgende: - Vi er veldig stolt over å være del av et slikt nært og viktig samarbeid sammen med International Functional Fitness (iF3) og Norges Functional Fitness Forbund (NOR3F). Vi lager alle produktene til Isikost på vårt eget anlegg i Stockholm, og hver eneste ingrediens som vi bruker i produktene er fullt sporbare. Vi bruker bare ingredienser av høyeste kvalitet, og denne forpliktelsen til høy kvalitet er en av kjerneverdiene i selskapet.

Ruiz legger til: - Gjennom vårt samarbeid med functional fitness, vil vi komme med en betydelig innsikt til hvordan de beste utøverne trener og spiser; det gir oss informasjon som vil bli brukt til å utvikle vår produktportefølje basert på vitenskapelige studier.

- Vi ønsker å være helt gjennomsiktige som organisasjon, og ønsker å arbeide aktivt med anti-doping og kosttilskudd. Det er viktig å presisere hvor viktig det er med en sunn livsstil med et gjennomtenkt kosthold. Man kan prestere på absolutt høyeste nivå med et godt kosthold, supplert med et rene kosttilskudd."

Isikost vil lansere en ny produktlinje til functional fitness-utøvere 16. desember. Du kan lese mer om Isikost på deres nettside https://isikost.se/ eller ved å følge de på Instagram eller Facebook @Isikost.

Nå skjer det!

Group 5.png

Da er det endelig klart - 2018 blir året for det første Norgesmesterskapet i Functional Fitness!

Konkurransen er det det vi i Norges Functional Fitness Forbund, NOR3F, som står bak og allerede nå er det bestemt at første arrangørby for sporten blir Oslo.
Det er enda mye arbeid og små puslebiter som skal på plass, men det vi kan gå ut med av informasjon per dags dato er at det blir en tre ukers periode med online kvalifisering til våren og en todagers lang finale i Oslo på sensommeren 2018.

Functional Fitness har fått et solid fotfeste i Norge og det har i mange år blitt konkurrert innen sporten, men da utenfor organisert idrett og forbund. Det endrer vi nå ved å arrangere NM. NOR3F har store ambisjoner rundt Norgesmesterskapet og ser frem til å lage det som over tid vil bli den desidert beste konkurransen her til lands, både for utøvere og publikum. Vi skal skape en arena hvor alle kan delta og topp 50 av begge kjønn ender opp i en dyst utenom det vanlige i vår hovedstad.

Videre vil det være 4 ulike klasser man som utøver kan stille i; Åpen, Skalert, Master 35-44 og Master 45+. Ønsker du å kjempe om en plass i hovedkonkurransen må du stille i "Åpen"-klasse for 2018. 

Vi vil kåre Norges beste utøver i Functional Fitness - Er du med?


 
Logo 4.png
 

NORGES FUNCTIONAL FITNESSFORBUND