7. - 9. september
Crossfit Oslo, 
Nydalsveien 17 0484 Oslo

Det er snart tid for det første Norgesmesterskapet i Functional Fitness!
Det hele startet med en tre-ukers kvalifiseringsperiode i april og topp 50  åpen klasse, samt topp 10 masters i kategori 35+, av hvert kjønn skal krige videre om tittelen, "Norgesmester i Functional Fitness", i Oslo den 8. - 9. september. 

NM2018.png

TIDSSKJEMA

REGISTRERINGSPERIODE

12.03.18, kl 09:00 - 15.04.18, kl 21:00

KVALIFISERING 12. - 29. april

HOVEDKONKURRANSE 7. - 9. september

UTØVERBRIEFING
07.09.18

NORGESMESTERSKAP 2018 - DAG 1
08.09.18

NORGESMESTERSKAP 2018 - DAG 2
09.09.18

KONKURRANSEFORM

International Functional Fitness Federation legger til grunn ulike disipliner som kan brukes i konkurransesammenheng. Den som ansees som den beste disiplinen for individuell konkurranse i Functional Fitness heter "Individual Medley". "Individual Medley" består av totalt seks forskjellige økter fordelt på to dager. Disiplinen er bygget opp med testene Aerobic Capacity, Strength, Bodyweight Endurance, Bodyweight Skill, Power og Mixed Modal.

Mer informasjon om Individual Medley finner du her.

Årets Norgesmesterskap legger til grunn denne disiplinen i hovedkonkurransen, og vil brukes mye som inspirasjon for kvalifiseringen. Dette for å skape en god og best mulig helhetlig test også i kvalifiseringen.

KLASSER

Åpen

Klassen for alle aldre. Denne klassen vil få 50 plasser av hvert kjønn på hovedkonkurransen.

Master 35+

Dette er en klasse for de som har fylt 35 før 8. september. Denne klassen vil få 10 plasser av hvert kjønn i hovedkonkurransen. 

REGISTRERING

For å kunne delta i Norgesmesterskapet 2018 må du være tilknyttet og registrert i en Functional Fitnessklubb, og ha betalt lisens for inneværende år. Du kan så melde deg på NM 2018, ved å søke opp NM 2018 i BoxPeak. Pris:  NOK 135,- Om du ikke allerede er medlem av en klubb, vil det være muligheter for fjernmedlemsskap i de allerede eksisterende klubbene.  Du trenger ikke å trene på klubben. Oversikt over klubber i Norge, finner du her.  

Registreringen er åpen i perioden 12.03.18 09:00 - 15.04.18 21:00.
Ingen refundering av deltakelsesavgiften.

Dersom du kommer videre til selve hovedkonkurransen, vil det koste 650,- kroner for deltakelse. 

KVALIFISERINGEN

Kvalifiseringen er første ledd i Norgesmesterskapet og skal skape et bredt engasjement for vårt miljø i Norge. Det vil komme en økt klokken 07:00 hver torsdag i ukene 15, 16 og 17 - som vil si kvalifiseringen går i perioden 12.04.18 - 29.04.18. Øktene vil bli lagt ut på nettsidene her. 

I kvalifiseringen er det utøver selv som står ansvarlig for å ha med riktig resultatark, at det blir korrekt utfylt, signert og få sin score registrert i BoxPeak.

Satser du avansement til hovedkonkurransen vil det være krav om at du har filmet økten etter gitte retningslinjer og kunne oversende den på forespørsel. Arrangør vil etter hver kvalifiseringsuke forespørre X utøvere om innsendelse av video innen 23:59 søndag kveld. Vi kommer tilbake nærmere kvalifiseringen med retningslinjene. 

Det vil ikke bli gitt noen invitasjoner basert på en utøvers tidligere resultater.

AVANSEMENT

Topp 50 av hvert kjønn i Åpen-klassen vil avansere til hovedkonkurransen. Topp 10 av hvert kjønn i masterklassen 35+ vil avansere til hovedkonkurransen. 
Alle økter er obligatoriske å utføre for å bli vurdert for avansement. Utøveren med den beste 1-mot-1 resultatet vinner tie-break. Dersom det fremdeles er uavgjort vil den med den dårligste enkeltresultatet tape.

RESULTATER

Resultater registreres av hver enkelt utøver selv i BoxPeak og velger sin dommer. Resultatskjemaet overleveres til klubben som vil sitte på disse om det blir stilt spørsmål. Dømmes du uten dommer, altså etter video, velger du din klubbansvarlige som dommer i BoxPeak. Resultater blir godkjent av oss som arrangør og ikke klubbene selv!


DØMMING

Utøvere har 3 alternativer:
1. Utøver uten mulighet for avansement dømmes av en dommer tilknyttet en FFK.
2. Utøver med mulighet for avansement dømmes av en dommer tilknyttet en FFK i tillegg til video for potensiell kontroll.
3. Utøver er reisende eller fjernmedlem uten tilgang til en nærliggende klubb benytter kun video.

Alle de som vil kjempe om plass i hovedkonkurransen må uansett ha video som arrangør kan forespørre etter registreringsslutt. Utøver har det 24 timer (mandag 21:00) på å oversende videoen som tilhører registrert resultat. Hver uke vil topp 5 få henvendelse, i tillegg til stikkprøver innenfor topp 20. Etter kvalifiseringsperioden er over sitter vi igjen med de som avanserer i de 4 klassene, og samtlige av disse utøverne vil arrangør kunne etterspørre video fra, uavhengig økt. Etter alt er gjennomgått vil invitasjoner bli sendt ut.


DOMMERE

 • Dommer må være medlem av en FFK.

 • Må være utpekt av klubbansvarlig som godkjent dommer.

Hvis forbundet har ikke avholdt nok dommerkurs før NM 2018 blir det opp til klubbansvarlig å utpeke medlemmer i klubben som er har kjennskap til Functional Fitness dømming og har satt seg inn i NOR3F sine standarder. Det er klubben som står ansvarlig dersom det fremkommer at noen har fått godkjent dårlige repetisjoner via deres dommer.


VIDEO

Video med FFK-dommer

 • Én eller flere utøvere kan filmes samtidig

 • Alle repetisjoner må være synlige.

 • Fysisk klokke må være i bildet eller tid via app (WODProof e.l.)

 • Det må være mulig å få et godt inntrykk av nivået på bevegelsene, men vinkel og kamera trenger ikke flyttes fra øvelse til øvelse.

 • Ingen redigering, kutt eller lignende

 • Lastes opp på enten Youtube eller Vimeo. Husk rettigheter til musikk.

Video uten FFK-dommer eller reisende utøver

 • Introduksjon ved navn og klubb + vise utstyr og oppmålinger.

 • Hele kroppen, utførelse av øvelsene/standardene og utstyret som benyttes må vises til enhver tid.

 • Fysisk klokke må være i bildet eller tid via app (WODProof e.l.)

 • Ingen redigering, kutt eller lignende

 • Lastes opp på enten Youtube eller Vimeo. Husk rettigheter til musikk.

Justering av resultat
Dersom video viser at gjeldene standarder ikke opprettholdes vil NOR3F utføre en passende justering. Ved mindre avvik til en estimert tid legges til eller repetisjoner fjernes. Ved større avvik eller mistanke om direkte fusk vil utøveren miste sin plass i kvalifiseringen.

HOVEDKONKURRANSEN

I Oslo blir det liv 7. - 9. september! Lokasjon: Crossfit Oslo, Nydalsveien 17, 0484 Oslo. Det vil bli holdt obligatorisk briefing for deltakere, frivillige og dommere på fredag kveld før vi har konkurransedager lørdag og søndag.

Vi kommer tilbake med mer rundt hovedkonkurransen senere.

AVANSEMENT

Topp 5 vil kvalifisere seg til VM i Functional Fitness som går av stabelen i England i oktober. Topp 3 representerer Norge som individuelle utøvere og 4. + 5. plassene utgjør et lag på fire.

ØVELSER OG STANDARDER

Forbundet har oppgitt sin egen øvelsesbank. Det er denne som avgjør hvilke øvelser som kan programmeres inn i Norgesmesterskapet og kommende sanksjonerte konkurranser i Norge.

Årets øvelser i kvalifiseringen er ikke helt fastsatt enda, men øvelsene vil ikke være for tekniske og vil kreve utstyr normalt tilgjengelig for Functional Fitness. Vi vil spesifisere dette nærmere når vi åpner registreringen. Når øktene kommer vil all informasjon nødvendig for å utføre kvalifiseringen bli tilgjengelig på en egen side her.

FRIVILLIGE OG DOMMERE

Behovet for frivillige og dommere er alltid stort, og spesielt når vi arrangerer Norges største individuelle konkurranse. Det er mange områder som vi ser på som trenger ressurser og for dommerne jobbes det med kursene. Vi kommer vil publisere når ting er fastsatt og vi vet hvor mange vi trenger til de ulike oppgavene.

RESULTATLISTER

Vi benytter BoxPeak som system for årets Norgesmesterskap. Der vil du registrere resultatet ditt som kommer ut på den offisielle resultatlisten. Vi kommer til å sende ut med første kvalifiseringsuke hvordan du logger resultatet ditt. Registrering av resultat vil være åpent frem til søndag 21:00 etter hver respektive økt er blitt publisert.

Alle øktene i årets NM vil telle likt poengmessig. Resultater fra kvalifiseringen vil ikke følge med videre til hovedkonkurransen.
Vi kommer tilbake med mer informasjon rundt BoxPeak og tie-break ved lik plassering på topp 50.

PREMIER

Åpen-kLasse i NM

1. NOK 12.000
2. NOK 5.000
3. NOK 3.000

Master 35+

1. TBA
2. TBA
3. TBA


 
Logo 4.png
 

NORGES FUNCTIONAL FITNESSFORBUND