Group 4.png

Stavanger Functional Fitnessklubb
CrossFit Centrum
Forusparken 32
4033 Stavanger

Det er snart tid for det andre Norgesmesterskapet i Functional Fitness!
Det hele starter med to én-ukers kvalifiseringsperioder i april og topp 40  åpen klasse, samt topp 10 i øvrige klasser, av hvert kjønn skal krige videre om tittelen, "Norgesmester i Functional Fitness", i Stavanger den 8. - 9. juni. 

NM2019.png

TIDSSKJEMA

REGISTRERINGSPERIODE

01.02.19, kl 09:00 - 13.04.18, kl 21:00

KVALIFISERING
Årets kvalifisering vil foregå uken før og etter påsken.
UKE 1: 08. - 13. april
UKE 2: 22. - 27. april

HOVEDKONKURRANSE

UTØVERBRIEFING
07.06.18

NORGESMESTERSKAP 2019 - DAG 1
08.06.18

NORGESMESTERSKAP 2019 - DAG 2
09.06.18

KONKURRANSEFORM

International Functional Fitness Federation legger til grunn ulike disipliner som kan brukes i konkurransesammenheng. Den som ansees som den beste disiplinen for individuell konkurranse i Functional Fitness heter "Individual Medley". "Individual Medley" består av totalt seks forskjellige økter fordelt på to dager. Disiplinen er bygget opp med testene Aerobic Capacity, Strength, Bodyweight Endurance, Bodyweight Skill, Power og Mixed Modal.

Mer informasjon om Individual Medley finner du her.

Årets Norgesmesterskap legger til grunn denne disiplinen i hovedkonkurransen, og vil brukes mye som inspirasjon for kvalifiseringen. Dette for å skape en god og best mulig helhetlig test også i kvalifiseringen.

KLASSER

Åpen

 • I utgangspunktet åpen for alle, men nedre grense på fylte 13 år før 08. juni.

 • Denne klassen vil få 40 plasser av hvert kjønn på hovedkonkurransen.

UNDER 20 (U20)

 • Dette er en klasse for de som fyller 19 år eller yngre i 2019. Altså personer født i 2000 eller senere.

 • Nedre grense på fylte 13 år før 08. juni.

 • Klassen vil ha tester som er noe justert forhold til åpen klasse.

 • Denne klassen vil ha 10 plasser av hvert kjønn i hovedkonkurransen.

Master 35 (M35)

 • Dette er en klasse for de som har fylt 35 i løpet av 2019 (31. Des. 2019)

 • Klassen vil gjøre samme tester som åpen klasse.

 • Denne klassen vil få 10 plasser av hvert kjønn i hovedkonkurransen. 

MASTER 40+ (M40)

 • Dette er en klasse for de som har fylt 40 år før 8. i løpet av 2019 (31. Des. 2019)

 • Klassen vil tester som er noe justert forhold til åpen klasse.

 • Denne klassen vil få 10 plasser av hvert kjønn i hovedkonkurransen. 

Merk! Åpen og M35 kjører de samme testene under kvalifisering, det betyr at du ikke må velge klasse, men du kan forsøke å kvalifisere deg til både Åpen og M35 NM på likt og så velge etter kvalifiseringsperioden. Er du derimot i U20 eller M40 kategorien (som kjører skalerte økter) må du ta et valg på forhånd om du vil være der eller i Åpen (eller i M35 for de som har muligheten). Ta kontakt med NOR3F dersom dette er aktuelt.

Alder for å være i aldersbestemte klasser må kunne bevises ved å legge frem førerkort eller pass dersom det kommer forespørsel. Ved feil eller mangel på bevis vil utøver bli flyttet til Åpen klasse og resultat på tidligere tester annullert dersom det var skalerte tester (U20, M40).

REGISTRERING

For å kunne delta i Norgesmesterskapet 2019 må du være tilknyttet og registrert i en Functional Fitnessklubb, og ha betalt lisens for inneværende år. Du kan så melde deg på NM 2019, ved å søke opp NM 2019 i BoxPeak. Pris:  NOK 135,-.

Om du ikke allerede er medlem av en klubb, så meldt deg inn i din lokale klubb. Det vil det være muligheter for fjernmedlemsskap i de allerede eksisterende klubbene.  Du trenger ikke å trene på klubben. Oversikt over klubber i Norge, finner du her. 

Registreringen er åpen i perioden 01.02.19 09:00 - 13.04.18 21:00.
Ingen refundering av deltakelsesavgiften.

Dersom du kommer videre til selve hovedkonkurransen, vil det koste 850,- kroner for deltakelse på selve NM. 

Merk! M35 klassen melder seg opp til “åpen” og vil være synlig via et filter. U20 og M40+ har egne klasser i påmeldingen.

KVALIFISERINGEN

Kvalifiseringen er første ledd i Norgesmesterskapet og skal skape et bredt engasjement for vårt miljø i Norge. Det vil komme én eller flere tester klokken 07:00 hver mandag i ukene 15 og 17 - som vil si kvalifiseringen går i perioden 08.04.18 - 13.04.18 og 22.04.19 - 27.04.19. Begge ukene avsluttes LØRDAG 21:00. Testene vil bli lagt ut på nettsidene her som eget menypunkt. Det vil være totalt 5 resultater i årets kvalifisering. Uke 1 har to tester og uke 2 har tre tester, hvorav to av testene kjøres etter hverandre med en kort pause.

I kvalifiseringen er det utøver selv som står ansvarlig for å ha med riktig resultatark, at det blir korrekt utfylt, signert og få sitt resultat registrert i BoxPeak.

Satser du avansement til hovedkonkurransen vil det være krav om at du har filmet økten etter gitte retningslinjer og kunne oversende den på forespørsel. Arrangør vil etter hver kvalifiseringsuke forespørre et gitt antall utøvere om innsendelse av video innen 21:00 søndags kveld. Vi kommer tilbake nærmere kvalifiseringen med retningslinjene. 

Det vil ikke bli gitt noen invitasjoner basert på en utøvers tidligere resultater.

AVANSEMENT til norgesmesterskapet

Topp 40 av hvert kjønn i Åpen-klassen vil avansere til hovedkonkurransen. Topp 10 av hvert kjønn i de øvrige klassene vil avansere til hovedkonkurransen. Alle tester er obligatoriske å utføre for å bli vurdert for avansement. Ved et eventuelt uavgjort resultat på poeng etter kvalifiseringstestene avgjøres dette ihht regelboka og første metode er innbyrdes oppgjør, dersom det fremdeles er uavgjort vil utøver med dårligste enkeltresultatet tape.

Erfaringsmessig vil det være noe overlapp mellom åpen klasse og M35, disse personene får da valget om hvilken klasse de vil stille i. Det vil også være noen som eventuelt takker nei. Videre vil vi utvide invitasjonene til NM til neste person på listen, altså nr. 41 i åpen og 11 i de andre klassene frem til vi får fyllt opp alle plassene eller vi kommer til plass 60/15. Dersom noen på et senere tidspunkt må trekke seg pga. skade vil også ny invitasjon sendes ut frem til 3 uker før NM.

RESULTATER

Resultater registreres av hver enkelt utøver selv i BoxPeak og velger sin dommer. Resultatskjemaet overleveres til klubben som vil sitte på disse om det blir stilt spørsmål. Dømmes du uten dommer, altså etter video, velger du din klubbansvarlige som dommer i BoxPeak. Resultater blir godkjent av oss som arrangør og ikke klubbene selv!


DØMMING

Utøvere har 3 alternativer:
1. Utøver uten mulighet for avansement dømmes av en dommer tilknyttet en FFK.
2. Utøver med mulighet for avansement dømmes av en dommer tilknyttet en FFK i tillegg til video for potensiell kontroll.
3. Utøver er reisende eller fjernmedlem uten tilgang til en nærliggende klubb benytter kun video (det stilles strenger krav til video når dommer ikke benyttes)

Alle de som vil kjempe om plass i hovedkonkurransen må uansett ha video som arrangør kan forespørre etter registreringsslutt. Utøver har 24 timer (søndag 21:00) på å oversende videoen som tilhører registrert resultat. Hver uke vil topp 5 få henvendelse, i tillegg til stikkprøver innenfor topp 20. Etter kvalifiseringsperioden er over sitter vi igjen med de som avanserer i de 4 klassene, og samtlige av disse utøverne vil arrangør kunne etterspørre video fra, uavhengig test. Etter alt er gjennomgått vil invitasjoner bli sendt ut.


DOMMERE

 • Dommer må være medlem av en FFK.

 • Må være utpekt av klubbansvarlig som godkjent dommer.

Det er sterkt anbefalt at denne dommeren har NOR3F Dommernivå 1, men da vi enda er et nytt forbund ser vi at ikke alle klubber har hatt anledning til å utdanner dommere enda. Det er da opp til klubbansvarlig å utpeke medlemmer i klubben som er har kjennskap til Functional Fitness dømming og har satt seg inn i NOR3F sine standarder. Det er klubben som står ansvarlig dersom det fremkommer at noen har fått godkjent dårlige repetisjoner via deres dommere.


VIDEOkrav

Video med FFK-dommer - Videovalidering

 • Én eller flere utøvere kan filmes samtidig

 • Alle repetisjoner må være synlige.

 • Fysisk klokke må være i bildet eller tid via app (WODProof e.l.)

 • Det må være mulig å få et godt inntrykk av nivået på bevegelsene, men vinkel og kamera trenger ikke flyttes fra øvelse til øvelse.

 • Ingen redigering, kutt eller lignende

 • Lastes opp på enten Youtube eller Vimeo. Husk rettigheter til musikk.

Video uten FFK-dommer (på reise el.) - Videodømming

 • Introduksjon ved navn og klubb + vise utstyr og oppmålinger.

 • Hele kroppen, utførelse av øvelsene/standardene og utstyret som benyttes må vises til enhver tid slik at video-dømming kan utføres.

 • Fysisk klokke må være i bildet eller tid via app (WODProof e.l.)

 • Ingen redigering, kutt eller lignende

 • Lastes opp på enten Youtube eller Vimeo. Husk rettigheter til musikk.

Justering av resultat
Dersom video viser at gjeldene standarder ikke opprettholdes vil NOR3F utføre en passende justering. Ved mindre avvik til en estimert tid legges til eller repetisjoner fjernes. Ved større avvik eller mistanke om direkte fusk vil utøveren miste sin plass i kvalifiseringen.

HOVEDKONKURRANSEN

I Stavanger blir det liv 8. - 9. juni! Lokasjon: CrossFit Centrum, Forusparken 32, 4033 Stavanger. Det vil bli holdt briefing for deltakere, frivillige og dommere på fredag kveld før vi har konkurransedager lørdag og søndag. Det vil ikke bli gitt flere detalje-briefinger for utøvere. Dersom du som utøver ikke har anledning til å delta på briefingen fredag tar du selv all risiko for å ikke få med deg detaljer og du vil du automatisk stille i en mye dårligere posisjon ved en eventuell klage.

Vi kommer tilbake med mer rundt hovedkonkurransen senere.

AVANSEMENT til vm

Topp 5 fra åpen klasse vil kvalifisere seg til VM i Functional Fitness som går av stabelen i Malmø, Sverige 30. August - 1. September. NOR3F vil tilsammen sende 3 individuelle av hvert kjønn og et lag på fire (2 av hvert kjønn). Topp 3 fra NM vil få tilbud om å representerer Norge som individuelle utøvere eller på lag, basert på deres svar vil 4. og 5. plass bli tilbydd individuell eller lagplass. Dersom noen takker nei til VM-plass vil invitasjonene gå videre til 6. plass osv. helt til eventuelt 10. plass.

I 2019 kommer også VM for masters som skal avholdes i Australia i Oktober. VM kjører følgene klasser: M30 (30-34), M35, M40, M45, M50, M55, M60+ og NOR3F får sende 3 utøvere av hvert kjønn i hver klasse. Disse bestemmes på følgende måte:

M30: Topp 3 i Åpen klasse fra NM i alder 30-34 år
M35: Topp 3 i M35 fra NM
M40: Topp 3 i M40+ fra NM
M45, M50, M55, M60+: Topp 3 fra disse aldersgruppene fra NM-kvalifisering

Dersom noen i topp 3 takker nei vil invitasjonen gå videre til 4. plass osv frem til 6. plass.

ØVELSER OG STANDARDER

Forbundet har oppgitt sin egen øvelsesbank. Det er denne som avgjør hvilke øvelser som kan programmeres inn i Norgesmesterskapet og kommende sanksjonerte konkurranser i Norge.

Årets øvelser i kvalifiseringen er ikke helt fastsatt enda, men øvelsene vil ikke være for tekniske og vil kreve utstyr normalt tilgjengelig for Functional Fitness. Vi vil spesifisere i løpet av februar. Når testene kommer vil all informasjon nødvendig for å utføre kvalifiseringen bli tilgjengelig på en egen side her.

FRIVILLIGE OG DOMMERE

Behovet for frivillige og dommere er alltid stort, og spesielt når vi arrangerer Norges største individuelle konkurranse. Det er mange områder som vi ser på som trenger ressurser og for dommerne jobbes det med kursene. Vi kommer vil publisere når ting er fastsatt og vi vet hvor mange vi trenger til de ulike oppgavene.

RESULTATLISTER

Vi benytter BoxPeak som system for årets Norgesmesterskap. Der vil du registrere resultatet ditt som kommer ut på den offisielle resultatlisten. Vi kommer til å sende ut med første kvalifiseringsuke hvordan du logger resultatet ditt. Registrering av resultat vil være åpent frem til lørdag 21:00 etter hver respektive økt er blitt publisert.

Alle testene i årets NM vil telle likt poengmessig. Resultater fra kvalifiseringen vil ikke følge med videre til hovedkonkurransen.
Vi kommer tilbake med mer informasjon rundt BoxPeak.

PREMIER

Åpen kLasse

1. NOK 12.000
2. NOK 5.000
3. NOK 3.000

50% av premiene i åpen klasse betales kun ut ved deltagelse i VM hvor utøveren representerer NOR3F enten som individuell eller på lag.

U20, M35 & M40+

1. 3.000
2. 2.000
3. 1.000

RELEVANT INFORMASJON

Du vil finne regelboken for 2019 her og standarder for 2019 her.


 
Logo 4.png
 

NORGES FUNCTIONAL FITNESS FORBUND